• Pretraga
TO DO lista

TO DO lista – 5 stvari koje morate doživjeti dok ste student

Koliko ste puta čuli i koliko ćete još samo puta čuti kako su studentski dani najljepši dani u životu? I iako se vama to u ovom trenutku možda ne čini tako, pokušajte maksimalno uživati u svojim studentskim danima. 

TO DO lista

Ispitali smo sve sadašnje i bivše studente što misle, što je to što svaki student treba napraviti barem jednom i složili TO DO listu:

1) Život u studentskom domu

Kažu da ako niste živjeli u studentskom domu, niste ni okusili studentski život. Učenje u zajedničkim učionicama, kao i tulumi po raznim sobama, samo su dio atmosfere koju trebate doživjeti. Ovo naravno ne vrijedi za one koji žive u Zagrebu s roditeljima, ali uvijek ćete imati barem jednog kolegu ili kolegicu iz doma koji će vas povesti na sve važne događaje.

2) Volontiranje

Bez obzira trajalo to 2 mjeseca ili 2 godine, iskustvo volontiranja pomaže u osobnom razvoju svake mlade osobe. Osim što ćete biti zadovoljni sami sobom, dobrovoljni i besplatan rad ćete moći navesti i u svom životopisu.

3) Raditi ono čim se ne želite baviti u budućnosti

Svaki posao koji ćete raditi, bilo na duži ili kraći period, biti će novo iskustvo za vas. Također, imat ćete svoj džeparac, za sve svoje male luksuze koje si želite priuštiti. Svako iskustvo je dobro iskustvo, a putem Student servisa ponuda poslova je raznolika.

4) Prijaviti se na Erasmus ili Work and Travel program

Ako ste druželjubivi, volite upoznavati nove ljude i pritom želite naučiti ponešto o drugoj kulturi i narodu, Erasmus ili Work and Travel je idealna stvar za vas. Erasmus je program u kojemu možete odraditi jedan ili dva semestra u nekoj drugoj zemlji, a Work and Travel program daje vam mogućnost rada i življenja 3 mjeseca u Americi.

5) Upisati tečaj stranog jezika

Studentske popuste vrlo često možete iskoristiti na programe učenja stranih jezika. Iskoristite tu priliku i naučite novi ili poboljšajte jezike koje već znate pričati. 

Ukoliko želite surađivati s nama ili imate bilo kakav prijedlog ili ideju, kontaktirajte nas! 

KONTAKTIRAJTE NAS