• Pretraga
5 dobrih razloga

5 dobrih razloga zašto se priključiti nekoj studentskoj udruzi

Razmišaljte o tome da se pridružite studentskoj udruzi? Pročitajte ovih 5 razloga koji će vam pomoći u vašoj odluci učlaniti se ili ne.

Razvijanje osobnih vještina

Rad u bilo kojoj studentskoj udruzi omogućuje vam istraživanje i razvoj vještina koje će vam kasnije itekako biti od koristi na radnom mjestu. Neke od glavnih vještina koje naučite prilikom rada u studentskoj organizaciji jesu: raspolaganje vremenom, timski rad, upravljanje projektima, komunikacijske vještine i networking. Svaka organizacija, kako studentska tako i poduzeće, zahtijeva razvijenu sposobnost za timski rad kao osnovnu vještinu jer je sve bazirano na radu i suradnji s drugim ljudima.

Networking

Ukoliko se radi o internacionalnoj studentskoj udruzi, ta organizacija okuplja i povezuje studente iz raznih zemalja Europe i svijeta tako da sklapate međunarodna prijateljstva i poznanstva.

Izvannastavne aktivnosti

Studentske udruge nude aktivnosti koje formalno obrazovanje ne nudi – od razvijanja osobnih vještina i networkinga do zanimljivih aktivnosti kojima možete ispuniti slobodno vrijeme. Aktivnosti mogu biti sportske, dodatni tečajevi, učenje te partijanje i zabava.

Učenje jezika

Ako je udruga internacionalna, to znači da ćete morati znati komunicirati barem na engleskom jeziku. Kroz neformalnu komunikaciju povećat ćete svoj vokabular engleskog ili nekog drugog jezika.

Radionice, razmjene, tečajevi i praksa

Većina udruga osnovano je upravo s ciljem pružanja internacionalnog iskustva studentima putem raznih radionica i studentskih razmjena. Najčešće ta iskustva traju nekoliko tjedana. Neke organizacije popust Erasmusa ili AIESECa nude studentima duže studentske aranžmane studiranja ili prakse u inozemstvu. Ako ste željni novih iskustava obavezno kontaktirajte neku od studentskih udruga i krenite u novu avanturu.

Written by dubravko

Ukoliko želite surađivati s nama ili imate bilo kakav prijedlog ili ideju, kontaktirajte nas! 

KONTAKTIRAJTE NAS