• Pretraga
Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu među najboljim svjetskim studijima u području poslovne ekonomije

U srpnju 2019. Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu službeno je dodijeljena AACSB akreditacija, čime se Fakultet priključio zajednici od 5 posto najkvalitetnijih institucija iz 56 zemalja iz cijeloga svijeta koje pružaju obrazovanju u području poslovne ekonomije.

Ekonomski fakultet

 AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) najstarije je globalno akreditacijsko tijelo na svijetu za visokoškolske institucije iz područja poslovne ekonomije.

Povodom dodjeljivanja AACSB akreditacije dekan prof. dr. sc. Jurica Pavičić istaknuo je da “Ekonomski fakultet već gotovo 100 godina snažno utječe na izgradnju i oblikovanje nacionalne, ali i šire regionalne ekonomije i ekonomske politike. Dodijeljena AACSB akreditacija je potvrda kvalitete djelovanja i utjecaja Fakulteta, što će dalje osnažiti ulogu i važnost Fakulteta u nacionalnom, regionalnom i europskom obrazovnom i gospodarskom kontekstu“.AACSB je osnovan 1916. te od tada, kako navodi Stephanie M. Bryant, izvršna potpredsjednica i direktorica akreditacija, ovo udruženje „akreditira institucije koje odlikuje izvrsnost u ključnim područjima – obrazovanja i učenja, istraživanja te kvalitete programa/kurikuluma“.

AACSB akreditacijski tim i tijela odlučivanja su istaknuli da je Ekonomski fakultet Zagreb u potpunosti ispunio sve akreditacijske zahtjeve ovoga vanjskoga vrednovanja te posebno istaknuli izvrsnost u sljedećim područjima:

  • visoka kvaliteta djelovanja i predanost Fakulteta pretočene u snažne misiju, viziju i strategiju razvoja Fakulteta;
  • kvaliteta obrazovnog procesa i izvrsno iskustvo studiranja;
  • izvrsni studenti koji stječu vrhunske kompetencije i vještine za razvoj karijera u domaćem i međunarodnom poslovnom okruženju;
  • kompetentni nastavnici koji imaju odlične rezultate u znanstvenom istraživanju i njegovoj primjeni u poslovnoj i razvojnoj praksi;
  • internacionalizacija Fakulteta po osnovi 6 studijskih programa na engleskom jeziku, ugovorima o suradnji s oko 140 stranih inozemnih znanstvenih institucija i strukovnih organizacija, velikog broja stranih studenata i multikulturalnog iskustva studiranja; te
  • snažan utjecaj na gospodarstvo i širu društvenu zajednicu.

Ova akreditacija je posebno značajna jer je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedina sveučilišna visokoškolska institucija u Republici Hrvatskoj kojoj je dodijeljena AACSB akreditacija koja akreditira cjelokupnu instituciju, uz međunarodnu EPAS akreditaciju, koju je za svoj međunarodno priznat sveučilišni studijski program na engleskom jeziku „Bachelor Degree in Business“ Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zavrijedio još 2011. godine.

Čestitamo!

Ukoliko želite surađivati s nama ili imate bilo kakav prijedlog ili ideju, kontaktirajte nas! 

KONTAKTIRAJTE NAS